Chilkoot Trail

naamansen.com eRejsebøger

naamansen bøger

Chilkoot Trail. I guldgravernes fodspor gennem Alaska og British Columbia

 

Den første bog på dansk om Chilkoot Trail. 53 kilometers vandretur på fem dage. Det lyder som en harmløs søndagstur. Men ikke når man vælger Chilkoot Trail i vildmarken mellem Alaska og British Columbia. Stien som tusindvis af eventyrere brugte i vinteren 1897/98 for at komme til guldområderne ved Klondike i Yukon, Canada.

I fem dage, i august 2003, kæmpede seks canadiere, en irer og en dansker sig gennem Chilkoot Trail og fik en oplevelse for livet. Danskeren var Arne Tubæk Naamansen, og han har skrevet en spændende bog om den historiske vandretur i guldgravernes fodspor. Bogen bygger på en personlig oplevelse og er ledsaget af historiske fotos og forfatterens smukke billeder.

af

Arne Tubæk

Naamansen

 

Udgivet i 2004.

Udgivet af BeaverMedia.

ISBN-10 87-989065-1-8

ISBN-13 978-87-989065-1-3

93 sider i hard cover.

Vejl. udsalgspris: kr. 149

Køb bogen her

 

saxo.com

 

Anmeldelse:

Når drømme får vinger I dag er de 53 kilometer vildmarks-sti med spidse sten og glatte trærødder og en natur, som ord ikke kan dække, en populær "maraton plus" for eventyrlystne vandrere.

En lille bog med en stor virkning. Naamansens begejstring bliver akkompagneret af åndeløst smukke farvefotos fra turen og sort-hvide ditto fra guld-tiden. Den bog skal nok få mange til at snøre vandrestøvlerne. Den vestfynske eventyrer - nu med bopæl i Holstebro - kan ikke skjule sin glæde over canadierne og den canadiske mentalitet. Og den skal man benytte enhver lejlighed til at hylde: "Du skal i Canada kende en mand virkelig godt for at kende hans efternavn."

Jens Rasmussen, Fyens Stiftstidende, 14. marts 2004.